Dreamgirls
színes feliratos amerikai zenés film, 125 perc, 2006
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott
DTS
rendező: Bill Condon
író: Tom Eyen
forgatókönyvíró: Bill Condon
zeneszerző: Harvey Mason Jr., Damon Thomas, Henry Krieger
operatőr: Tobias A. Schliessler
producer: Laurence Mark
vágó: Virginia Katz
szereplő(k):
Jamie Foxx (Curtis Taylor Jr.)
Beyoncé Knowles (Deena Jones)
Eddie Murphy (James Early)
Jennifer Hudson (Effie White)
Keith Robinson (C.C. White)
Hinton Battle (Wayne)
Danny Glover (Marty Madison)
Sharon Leal (Michelle Morris)
Anika Noni Rose (Lorrell Robinson)
A Dreamgirls egy női énektrió, a The Dreamettes sorsát követi nyomon a hatvanas évek elejétől a hetvenes évek közepéig. Egy tehetségkutató versenyen fedezi fel őket Curtis Taylor, az ambiciózus menedzser, és felajánlja nekik életük nagy dobását: vokalisták lehetnek a híres énekes, James "Villám" Early mögött. Curtis elkezdi kialakítani a lányok imidzsét és hangzását, majd végül lehetőséget ad nekik, hogy külön is megméressék magukat, mint a The Dreams trió.
A rivaldafény azonban lassacskán a gyönyörű Deenára összpontosul, mígnem a kevésbé vonzó Effie végleg kiszorul a csapatból. Noha a Dreams végül befut, a lányoknak hamarosan rá kell ébredniük, hogy a hírnév és a gazdagság ára talán jóval magasabb, mint hitték.
Személy szerint imádom ezt a filmet, bár tegnap még csak másodjára néztem meg. Van benne egy szám, amin mindig elsírom magam, ha hallom. Tele van fantasztikus zenékkel, látványos, csillogó, bemutatja a showbusiness mindkét oldalát. Mondjuk Beyoncéval kapcsolatban kicsit fenntartásaim voltak, mert bár szeretem, mint énekesnő, egy-két rossz példából kiindulva nem vártam tőle sokat színészileg. De erre szerencsére rácáfolt, nagyon jól játszott, és természetesen énekesi tehetségét is megmutatta.
A történet egyébként bújtatottan Diana Ross és a Supremes nevű együttes történetét dolgozza fel. Beyoncéról készült néhány olyan felvétel, amin TÉNYLEG úgy néz ki, mint Diana Ross, és feltűnik a filmben a Jackson 5 is, a kis Michael Jackson, valamint Jimmy Hendrix (bár benne nem vagyok 100% biztos, hogy ő volt az).
Egy szó mint száz, egy nagyon jó kis kikapcsolódásra szánt film, akik szeretik a musical-filmeket, azoknak csak ajánlani tudom!
Trailer:
https://www.youtube.com/watch?v=Y5BP3PMiNuo